2013. február 15.

hótól hóig

Kérdem Sándor barátunkat a hét elején, úgy névnapi koccintás közben, hol' is az a zsák meleg, aszongya, nem jó a hirtelen olvadás... Hát elég volt már tényleg a hidegből, hóból, lemaradtam (lefagytam) a bloggal is, hótól hóig, olvadás, veszprémi kiruccanás, hómaradék, Rábát áraszt, tűztér-fotók, újra hó, havas csónakok, tava, sziszél? Hát ez volt február - március.

2013. február 13.

hó(s)zó

Másodszor is behavaztunk rendesen, há' szép is, talán most má' éppen elég is, köszönjük szépen. Havas képek, unásig, Holt-Rábca, környékünk ártere, erdeje, február zenéje G. Allegritől, hadd szóljon, aztán akár tavaszodhat is, takarodhat is - mármint a tél, vagy hogy hívják.

2013. január 30.

havak, lázak, házak

Nagy havak, jegek, kis influenzák, kis hólapátolások, kis visszaesések, szép régi pesti házrészletek kívül is, belül is, látogatás Jaki bácsi (Jakovits József †'94) lakásán. Közben Sári lányom betöltötte a 9-et, megjelent egy írásom a Balkonban, egy meg az ÚjMűvészetben (de már itt és itt is olvashatók) és kiállításom nyílt Mosonmagyaróváron...

2013. január 17.

Duna-menti, januári

Január a Kis- és Nagy-Duna mentén, áramlatok, árnyak, árvizek. Zónák szárazon és vízen, kövön, havon.
Litus pannonius - pannon part.
Bahram Hajou és Karl Prantl a Danubiana-ban.

2012. december 31.

évvég2012

Évvég2012, karácsony, csendesen, családiasan, egyik ajándék ismét: döbröntei (Bakony) rövid wellnesskedés karácsony után, ottani utolsó reggel szép deresen, napsütésesen, aztán évvég itthon, izgalmas jégbe dermedésekkel (nem mi, csak az ártér füve-fája)..