2012. augusztus 1.

Danubiana, győri művésztelep 2012

44. Győri Nemzetközi Művésztelep, amelyen az egyik meghívottként részt vettem. Közelmúltbeli dolgaimat folytattam, festettem, (melók reprói a helyükön, kiállítás tart), közben kisebb kirándulások családilag (Danubiana), egy kettesben Eszterrel (Bécs), nem annyira hátráltató, mint inkább ösztönző, pedig. Danubiana (Dunacsún, Szlovákia), az aktuális kiállítás az alapító Meulensteen gyűjteményéből, a hely minden időjárásban remek, a kiállítási anyag mint a nagy víz körülötte (hullámző), bár én nem értek hozzá...

2012. július 30.

elfeledett...

...szomszédaink" címen nyílt kiállítás a pápai volt zsinagógában. Valaha a Dunántúl legnagyobb zsidó közössége élt Pápán, zsinagógájuk lepusztultan is lenyűgöző atmoszférájú tere a néhai nagy, meghatározó közösségre utal, ezt az archaikus jelleget használta fel nagyon szépen Rajk László rendezése a pápai zsidó családok történetét bemutató fotó-dokumentum-installációval.
Zuhogó esőben ez is, és a részben (belül) felújított Esterházy-kastély korhű jelmezes bemutatása is jó családi programnak bizonyult.

2012. július 24.

Adria - Trsat, Bakar

Rijeka egyik legrégebbi része, katolikus zarándokhely, Trsat. Rijeka és Crikvenica között egy kis öbölben, kis hegyre épülve, nagy hegyek között a középkori Bakar. Utolsó Adria-blog.

2012. július 24.

Adria, Novi Vinodolski

Kedves adriai városka, hangulatos öböllel, hegyoldalra épült sikátoros, lépcsős középkori városmaggal, bár akadálymentesítése nem megoldott, mozgólépcső sincs, 39 fokos melegben sem, de szép, nézzétek csak : ...

2012. július 22.

Rijeka

 Fiume, azaz Rijeka, római nevén Tarsatica. Mediterrán, monarchiás, rómaias, szóval sajátosan eklektikus hangulat. És forróság.