2012. július 19.

Adria, Kotor

Crikvenica fölött (valószínűleg a városka egyik elődjeként) egy máig csak gyalogosan, meredek emelkedőn megközelíthető hegytetőn ősi település romos maradványai, egy-kettő felújítva, egy lakva - Kotor. A régészeti kutatások őskori település maradványait, illetve a középkorban épült házakat tártak fel . Számos kisebb épület és egy középkori templom romjai is láthatók. Napjainkra elnéptelenedett, ezt leginkább az 1776-os tűzvésznek köszönheti, lakói a tengerparti településekre költöztek át. A hely látványa, atmoszférája lenyűgözött. Pozor!, sok kép jön...

2012. július 16.

Adria, Crikvenica

Az Adrián nyaraltunk egy hetet kis, pontosabban nagyobb családommal, mert Eszter szülei és sógornőmék is jöttek gyerekekkel. Kvarner-öböl, Crikvenica és környéke, sok tengerezés és kirándulások. Sok fotó, több blogban, íme:

2012. július 16.

nyárezaz

Megint egy kis (nagy) csúszással, itt vagyok. Újabb cikk (Radoszáról, Új Művészet), budapesti nap: kiállításnézések (Ludwig Múzeum, majd Gaál J, Szüts M.), a fő ürügy a tikkasztó hőségben: érettségi találkozó és látogatás volt középiskolámban, nosztalgiázás. Tervezési melók, jó jazzkoncert barátainkkal a pannonhalmi borteraszon. Aztán készülődés a horvátországi nyaralásra (újabb blogok, máris...).

2012. június 18.

navis jaurinensis

 Navis jaurinensis - győri (és környéki) csónakok. Részleteik, környezetük.

2012. június 11.

Dörgicse, június, 2012

Volt szerencsénk egy (rövid) hétvégét kettesben tölteni Eszterrel a Balaton-felvidéken, hála a gyerek-vigyázó nagymamáknak. Bizonytalan nyár, kicsi Balaton-úszás, több nézelődés, megunhatatlan középkori romok és balkano-mediterrán együttállások, finom bor, kedves ház, kicsi és nagy esők, Akali, Dörgicse, Füred. Ecco: