2012. január 1.

Döbrönte, Pápa, évvége

Karácsonyi ajándékként december végén néhány családkényeztető nap Döbröntén a Bakonyban. Kedves szállodácska a szép fekvésű falu közepén a Szarvaskő-várrommal szemben, úszómedencés, szaunás, konditermes, svédasztalos (nagyválasztékbólbeevős) reggelis-vacsorás, jó volt na. Hazafelé rövid pápai séta. Évvége.

2011. december 18.

kiállításom és karácsonyunk

Itt volnék, itt vagyok, csak a december közepén nyílt kiállításom után már az ünnepek felé fordultunk, nem volt kedvem naplózni. A megnyitó jól sikerült, sokan jöttek, bár jöhettek volna még többen is. Aztán jött a karácsony, meghitten a családdal, mint mindig...

2011. december 12.

okcember

Okcember? - olyan ember nincs. De hónap van, a mostani, októberi időjárás, hangulat decemberben. A pénteken nyíló kiállításra készülődvén - bár ott még kevés keréknyomos kép lesz - teljesen rákattantam a féknyomokra. Hát ilyenek vannak, jönnek:

2011. december 6.

Bori tíz

Legnagyobb lányunk, Bori tíz éves lett a minap, alább képes összeállítás, csak róla, úgyis egy ideje sok család-mellőző blog volt. Nemcsak neki, nekünk is "hosszú", eseménydús, tartalmas évtized a legutóbbi. Azon a fagyos (nem ám mint manapság!) decemberi éjszakán a havat is ő hozta meg, hajnali kettőkor indultunk el a kórházba Eszterrel, még a győr-révfalui lakásból, hogy reggel nyolcra eggyel többen legyünk, le nem nagyon írható élmény volt az elsőszülöttet először látni, fogni... Kis képes füzetet terveztem-szerkesztettünk neki  B O R I   T Í Z címmel, ebből jön néhány fotó.

2011. november 22.

szürkület?

Szürkék a reggeli köddel borított, egyre rövidülő napjaink, a kövek és utak azért lassan előderengenek alóla, kirajzolódunk, előbotorkálunk mi is, kedveseim az ónos-ólmos dermedtségből, álmos, tétova gondolatokkal a kék ragyogásban, súlyos, grafitfényű nyomokkal a fekete és barna sárban, hol járunk és mikor, pirkadat ez vagy a napnyugta szürkülete?