2011. november 19.

nemrégmég, közbemeg', mostmegmá'

 Nemrégmég, közbe'meg, mostmegmá'. Nemrég még aranyló napfény simogatta a vadszőlőt és mást, közbe' meg válogató kiállításom nyílt a Képzőn (Bp.) a grafikáimból (1991-2011), előadással indítva, most megmá' zúzmara lepi a vidéket, meg szürke köd, mondhatni szmog. Közbemegmég ezerrel (próbálok) készülni a decemberi újlipótvárosi festmény-kiállításra (Napló 2010-11).

2011. november 8.

bakonyősz 2011

Immár hagyománnyá vált Imre-napok a zőszi Bakonyban, Vinye, Bakonyszentlászló, családilag, szüleimmel és barátaikkal kiegészülve (3 Imre és Imréné), túrák, finom házi étkek, itkok. Idén plusz szép fények és jó idő. Hát így.

2011. november 6.

bécsi, győri, őszi

Most szép az ősz, szín-verőfényes, hajnal-ködös, falevéltakarós, avarillatú. Voltunk Bécsben művészeti középiskolásainkkal, Képzőművészeti Akadémia grafikai műhelyei, Belvedere, belvárosi rövid mászkálás. Színek, schiele-s falritmusok-együttállások, sajátos, hangzó szobor-erdő, ami érdekes, de ismétlődőn burjánzó fekete fraktáljai, indusztriális hangeffektjei révén kicsit arrogáns, nyomasztó. ××× Séták, futások a ködös gáton, lassuló, dermedő természet. ××× Lágy és kemény üveg-fények-árnyak.

2011. október 24.

fent

Repültem! Hálisten nem valahonnan, hanem valahova. Motoros sárkánnyal Győr és a Szigetköz fölött, szép naplementében. 
Utas voltam, nem pilóta, bár elég szűkös, huzatos helyen kellett osztoznunk a lehetőséget felkínáló jóbaráttal. Nem vagyok fázós, de a motoros-szerkó ellenére odafent elég hideg volt. A felszállás utáni csípős szél, a légáramlatok általi dobálózás hatására először azt kérdeztem magamtól, mit is keresek én idefenn, de az egész utazás, a távlatok, látványok, a landolás élménye okán most inkább azt várom, mikor lehetne megint...

2011. október 23.

ívek, élek, színek

Októberi ívek, élek, színek . J. Kaplicky neves cseh építész életműkiállításán jártunk nemrég építészhallgatókkal a Danubianában. A hely továbbra is remek, kár, hogy nem ideát van, J. K. futurista, organikusan metaforáló lágy építészeténél én talán a szikárabb geometriát jobban kedvelem, de azért érdekes, tanulságos volt. × × × Dermedni készülő természet, száradó, tarkán haldokló levelek, rothadások, bágyadó őszi napfény. × × × Ásatás a győri Dunakapu téren, előbukkanó középkor, reneszánsz és közelmúlt, egy része talán látható marad.