2011. október 20.

black-blue-blog

Kis lemaradás a naplóban, de itt vagyok. Igen, tényleg ősszel (október) és tavasszal (április-május) vannak a legszebb fények, most fekete-fehér-kékesben jövök. Műterem-környék, műterem-enteriőrök, részletek újabb (feketés-ezüstös-kékes) keréknyomos képekből és Rábca-ártéri őszi enyészet-romantika.

2011. október 4.

fall-blog

 Az "ősz" se rossz, de az angol a mélyhangrendű hangjaival (autumn, fall) és a másodlagos jelentéssel (hullani, esni) nagyon kifejező. Barnuló-szürkülő blogok, hosszú árnyékok, karcos hajnalok, sok fuggólegesség (hogy a mélyhangrendhez hű legyek), zenei fúgák, sok álló kép, Fall-blog. 
Az első képsor egy nemrég eltávozott ismerős ifjú ember emlékére is.

2011. szeptember 29.

napok, szeptembervég 2011

Ha nem Itáliában, akkor pl. a Falk Miksa utcában (Bp.) érdemes kávézni a későnyári szeptembervégi napfényben, barátaim, na jó, nem minden nap, néha, nemcsak a kávéért mentünk, volt ott némi képszállítás, ügyintézések is.
×
Műtermi részletek, immár az ígért keréknyomos képek és közegük részleteivel, meg egy kis műterem-környék megint.
×
Családos szigetközi bicajkirándulás, bográcsozás Sári lányunk osztályával (még úsztunk is egyet a Dunában, mondjuk ott csak egyen voltunk).
×
És megnyílt a győri nemzetközi grafikai biennálé.

2011. szeptember 13.

tono d' autunno

Fantáziátlanság lenne a harmadik nyárvégi című blogzást nyomatnom, pedig. Pedig tegnapelőtt még nyárias volt, most megint az lett. Nyárvég3 helyett tono d' autunno - őszi hangzás. Későnyári. Koraőszi. Séták az alig vegetáló Mosoni-Dunánknál, meg az ígért győr-szigeti fal- és ablak-enyészetek. Megint káptalandombi rajzol(tat)ás az építészhallgatókkal, jó koraőszi árnyékok. Néhány pesti fragmentum, csak gagyimódon mobillal. Újabb szép keréknyomok, most nem csak rusztikusak, hanem grafikusak is (féknyomok), közben készülnek a keréknyomos Landschaftok (land-szaftok) a műteremben, sőt grafikai műhelyben is, legközelebb má' tényleg mutatok belőlük, na.

2011. szeptember 4.

nyárvégmég

Még szerencse. Hogy még tart a nyárias idő, így nem hiteltelen a megkésett nyárvégi blogozat. (Jó)néhány dolog, amiről megkésve tudósítok, voilá... Szóval nyárvégmég.