2011. május 6.

Vének majálisa

Tíz nappal elcsúszott naplóbejegyzés. Vének egy kicsi vén falu (1093-ban már említi oklevél), ott voltunk halászléfőzős majálison nemrég. A másik kicsi vén pedig Rékánk: éppen betöltötte a 2-t (évet)...

2011. május 1.

a város alatt és fölött

Győr szép ún. főterén (Széchenyi) van egy épület (Lloyd), ami eddigi küllemével sokat rontott a középkori és reneszánsz alapfalakra-pincékre épült barokk belvárosképen, a térrel együtt nemrég felújították, szerintem nagyon jól (érdemes lenne közelről, bővebben, történettel most inkább nem terhelek). Alatta, csakúgy mint az egész belváros alatt, megannyi kincses kultúrréteg, kétezer év, tetejéről meg jó a város...

2011. április 29.

húsvétblog

Húsvétblog, megkésve, az időszak végülis Pünkösdig tart. Bár virágzó dolgaink (növények, gyerekek) alábbi képei leginkább az újjászületés és tavasz germán húsvét-nevét, Ostara tavasz-istennőt (Ostern, Easter) juttatták eszembe... Nem túl férfias ez a blog, hájóvan.

2011. április 21.

városi jegyzetek

Tavasz má, zöld má, sőt nyáros, mégis olyan szürkés-barnás fotók jönnek, ártéri erdőnk áprilisa, meg régi belvárosi udvaroké, elhagyott telkeké. Közben ismét megjelent egy irományom az ÚjMűvészetben. Lehet, hogy újra színesebben kéne festeni?

2011. április 13.

ki(s)kelet

Kikelet itt Keleten, illetve Nyugaton (K-Európa, Ny-Magyarország), nem is tudom, melyik égtáj illik jobban, mostanság, itten.. Jó lenne valami tengerparti üldögélés talán, bár nagyon szép, ahogy tavaszodik, nyílik, zöldül errefelé, mégis kicsit szürkés lett ez a blog. De azért zöldes-virágos is..