2010. április 7.

ápri(lis)tmusok

Mondtam én, hogy lesz tavasz. Színes, szeszélyes ritmusok, április. Jó fények-árnyak mindenfelé. 
Gluck: Orfeusz és Euridiké / A boldog lelkek tánca.

2010. április 3.

nagypéntek

2010. március 30.

március idusa, megkésve

Március idusa, mint tudjuk, a közepét, pontosabban egy etruszk-római szó alapján eredetileg a holdtöltéjét jelenti (az etruszk iduare, div-idere, szétosztani, kettéosztani szóból). Szóval, tovább tekerve blog-hátrányom behozására, immár március közepén járok.
Már Miklós barátunk is érdeklődött, mér' nem újul a blog, csak nincs valami bajom...

A koratavaszi jóidőre aztán újra hó a nemzeti ünnepre...

2010. március 8.

vernissages

Itt vagyok, bocsánat-bocsánat a kedves érdeklődőktől... Húsz nap. Akkor kezdtem el ezt a blogot, ciki, tudom, nem is mentegetőznék, ha épp nem mentegetőznék: néhány napot ismét elvettek az' galád hekkerek (nem finom hekkeket küldtek, hanem gépvírust, sokat s keményet, mindent újra kellett telepíteni). Aztán: sokat voltam kénytelen képernyő előtt, meg fehér papírok fölött ülni mostanság munkailag és annál kevesebbet valék aludni párostul Réka csemeténk éccakai nemalvásai miatt...

2010. március 5.

tavaszodván

Nemrég az én honlapomnak is nekiestek valami hackerek, pont blogot nem tudtam csinálni, aztán miután Gergőék helyreállították a dolgokat, vírusok jöttek, kopogtattak, mit jöttek tódultak, gyorsak és arrogánsak, mintha csak kopogtatócédulákat akartak volna. Furcsamód ez egybeesett a legutóbbi bejegyzésemmel, ahol operabálozós embertársaimat minősítettem egy anonim (!) kommentelőm szerint, miközben ők minősíttették magukat, egyem a szívüket. 
Na, the spring is coming day by day, gyün a tavasz, visszavonhatatlanul...